top of page

Info

Szitkó László Nagyváradon született 1980. 02. 21.-én, zongorázni hat éves korában kezdett. Klasszikus zongora tanulmányai és első sikerei után - 1990 romániai országos zongoraverseny 3. hely - 16 évesen a jazz zongorát választotta. 2005-ben Binder Károly és Oláh Kálmán növendékeként diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakán mint előadóművész és tanár. A mester fokozatot Prof. Joerg Reiter és Rainer Böhm növendékeként a mannheimi jazz tanszakon szerezte 2009-ben.

 

A 2002-es évtől a Besenyő Blues Band tagja, párhuzamosan Budapesten a Vienna Konservatórium kötelező jazz-zongora tanára. Az EMI jazz ajánló "Hanjegyzet" című kiadványába a Blue Notenál megjelent lemezekről publikált írásokat. Németországba költözése után (2005) docens volt többek között Peter Herbolzheimer oldalán az oberurseli Yamaha Workshopon.

 

Akikkel játszott:

Tim Ries, Gerald Albright Anniversary Band Europe, Tony Lakatos, Axel Schlosser, Andy Haderer, Joe Gallardo, Ack van Rooyen, Allen Blairman, Olaf Schönborn, Peter Reiter, Ralf Hesse, Christian Elsässer, Karolina Strassmayer, Caroll van Welden, Mario Fadani, Alberto Menendez, Bob Lanese, Silke Hauck, Juliana da Silva, János Varga, Kick's & Sticks Big Band, Musikkorps der Bundeswehr, Saraswhatis Band (Worldmusic), Cocinando con Clave (Salsa), Fabio Giachino, Ruben Bellavia, Davide Liberti, Señorita, The Windwalkers, Fabian Schöne Quartett

 

Zenekarával, a Les Artmann Grouppal 2009 és 2012 között számos koncertet jástzott Németországban, Magyarországon, Romániában és Ausztriában. A 2012.-es Jazzy Dalversenyen “Funk & Soul” c. szerzeménye bekerűlt a legjobb tíz dal közé.

 

2015-ben egy néhány szóló zongora koncertet játszott Japánban.

 

A “The Windwalkers” nevűformációval 2014-ben a stuttgarti Jazz Openen 5000 néző előtt játszhatott Herbie Hancock és Wayne Shorter előzenekaraként. Ugyan ebben az évben ez a formáció nyerte a bukaresti nemzetközi jazzverseny fődíját. 2016-ban Olaszországban, 2017-ben Kolumbiában turnéztak.

 

2018 januárjában a Fabian Schöne Quartett első lemeze jelenik meg Axel Schlosser sztárvendéggel. A lemez a “Jazzthing Next Generation” sorozatában és a hollandiai “Challenge Records” gondozásában kerűl világszerte kiadásra.

 

A 2007-től a mannheimi jazztanszak jazz-zongora docense, 2015-től a Baden-Württembergi Filmakadémián tanít hangszerelést és zeneszerzést.

1
2010 - present
2010 - present
Lehrtätigkeit

Musikhochshule Mannheim

Lehrauftrag  für Jazzklavier

Filmakademie Baden-Württemberg

Dozent für Arrangement und Komposition 

bottom of page